featuredImage
featuredImage
featuredImage
featuredImage
featuredImage
featuredImage
featuredImage
featuredImage
featuredImage
featuredImage
featuredImage
featuredImage
featuredImage
featuredImage
featuredImage
featuredImage
featuredImage
featuredImage

Kolonie Językowe

termin: 01.08 - 07.08.2025
cena: 2140 zł

„Sokole Ranczo” w Biskupicach
Transport: Bus
Wyżywienie: śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja
Fakultet: jazda konna
Zajęcia z native spekarem

Program kolonii:

  • różnorodne zajęcia z języka angielskiego z elementami kulturowymi, które będą realizowane w małych grupach, dobranych pod względem wieku dzieci i poziomu zaawansowania,
  • codzienne zajęcia językowe, przeprowadzone w atrakcyjny sposób z wykorzystaniem kart pracy oraz innych ciekawych materiałów,
  • zajęcia z native speakerem,
  • zajęcia prowadzone przez wykwalifikowanych lektorów CK Leader,
  • warsztaty kulturowe z wykorzystaniem prezentacji multimedialnych,
  • 5 o’clock meetings (gry i zabawy z wykorzystaniem języka obcego),
  • praktyczne wykorzystanie języka w życiu codziennym (np. dialog w restauracji, na lotnisku, itp.),
  • każdy z uczestników otrzyma certyfikat ukończenia kursu.

Ponadto:

  • codzienna pielęgnacja i żywienie zwierząt gospodarskich, znajdujących się na terenie rancza,
  • zajęcia na torze OCR,
  • zabawy taneczne na sali dyskotekowej, konkursy z nagrodami,
  • poznawanie zasad gry w szachy,
  • wieczory filmowe,
  • ognisko z pieczeniem kiełbasy.

Atrakcje:

  • wycieczka do Olsztyna Jurajskiego, miasta, przez które biegnie Szlak Orlich Gniazd, z uroczym rynkiem, gdzie na linach balansują rzeźby i wzgórzem, na którym znajdują się ruiny XIII-wiecznego zamku,
  • wycieczka do muzeum historii Wehikuł Czasu na Jurajskim Szlaku w Żarkach – zobaczymy średniowieczny rynek, obóz rycerski, nauczymy się taktyki husarii i muszkieterów. W średniowiecznej kuchni – poznamy historię jedzenia poprzez wieki, dowiemy się jak wyglądała karczma a jak biesiada na dworze królewskim. W czasie warsztatów ulepimy podpłomyki, upieczemy je na żywym ogniu, a następnie zjemy z miodem lub powidłami.